Potpredsjednica Vlade primila izaslanstvo Međunarodne informatičke olimpijade

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH Jadranka Kosor primila je danas izaslanstvo Međunarodne informatičke olimpijade te Organizacijskog odbora 19. Međunarodne informatičke olimpijade. Izaslanstvo je upoznalo potpredsjednicu Kosor s tijekom održavanja ovogodišnje 19. Međunarodne informatičke olimpijade za mlade informatičare u dobi do 19 godina, koja je jučer započela u Zagrebu i trajat će do 22. kolovoza, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara i uz financijsku potporu Vlade RH. Na njoj se natječe osamdesetak informatičkih ekipa mladih iz cijelog svijeta, među kojima i ekipa mladih informatičara iz Zagreba pobjednika prošlogodišnje Međunarodne informatičke olimpijade, čijom zaslugom se ovogodišnja Međunarodna informatička olimpijada i održava u Zagrebu.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je svim organizatorima ovogodišnje Međunarodne informatičke olimpijade na uloženom trudu, istaknuvši kako održavanje ovog važnog natjecanja u Hrvatskoj svjedoči i o dosadašnjim velikim uspjesima hrvatskih mladih informatičara. Napomenula je kako hrvatska Vlada posvećuje veliku pozornost ulaganju u znanje i obrazovanje, te izgradnji Hrvatske kao društva znanja, a u tom smislu podsjetila je kako su u ovom mandatu dodijeljena i besplatna računala obiteljima s osmero i više djece od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Potpredsjednica Kosor, koja je i predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH, dala je punu potporu održavanju ovakvih natjecanja za koja mladi pokazuju veliko zanimanje i koja imaju velik značaj u osnaživanju mladih u njihovom budućem obrazovanju i radu.

Članovi izaslanstva uputili su zahvalu hrvatskoj Vladi na organizacijskoj i financijskoj potpori u održavanju ovogodišnje 19. Međunarodne informatičke olimpijade u Zagrebu, te pozvali potpredsjednicu Kosor na završna natjecanja.



Pisane vijesti