Potpredsjednica Vlade u posjet djeci branitelja na Sljemenu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas djecu hrvatskih branitelja koja se nalaze na ljetovanju na Sljemenu.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas djecu hrvatskih branitelja koja se nalaze na ljetovanju na Sljemenu. U sklopu ovog programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, u objektu pansion „Medvednica“ na Sljemenu, već četvrtu godinu zaredom, ljetuju djeca hrvatskih branitelja iz cijele Hrvatske. Ovogodišnjim programom, koji se provodi od 18. lipnja do 25. kolovoza 2006. godine, planirano je ljetovanje 874 djece osnovnoškolskog uzrasta, u pratnji 38 voditelja. Do danas je u pet šestodnevnih smjena ljetovalo 419 djece u pratnji 10 voditelja, a danas završava ljetovanje pete grupe djece hrvatskih branitelja iz Međimurske i Varaždinske županije.

Tijekom boravka djece hrvatskih branitelja na Sljemenu, uz športske i kulturno-umjetničke sadržaje, organiziran im je i obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti Grada Zagreba i okolice, uz stalnu pratnju educiranih voditelja, dok su im za potrebe slobodnog vremena i druženja u pansionu na raspolaganju tri učionice i jedna učionica s računalima.



Pisane vijesti