Potpredsjednik Vlade Mimica primio veleposlanicu Talijanske Republike u Hrvatskoj Emanuelu D'Allessandro

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_veleposlanicu_talijanske_republike_u_hrvatskoj_emanuelu_d_allessandro.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr.sc. Neven Mimica primio je u nastupni posjet NJ. E. Emanuelu D'Allessandro, veleposlanicu Talijanske Republike u Hrvatskoj.

Veleposlanica Emanuela D'Allessandro čestitala je potpredsjedniku Mimici na mandatu ove Vlade te pohvalila rezultate referenduma za Europsku uniju naglašavajući da je Italija uvijek snažno podržavala europski put Hrvatske. U tom smislu, veleposlanica D'Allessandro izvijestila je o ratifikacijskom procesu Pristupnog ugovora koji je u tijeku u Italiji te naglasila da će Italija biti jedna od prvih zemalja koje će ratificirati ugovor u idućih mjesec dana.
Potpredsjednik Mimica zahvalio se na potpori koju Italija pruža Hrvatskoj, ne samo na području europskih integracija, već i na polju gospodarske suradnje gdje su talijanski investitori jedni od najvažnijih hrvatskih partnera. Razgovaralo se i o budućoj suradnji na polju investicija u energetici, turizmu i infrastrukturnim projektima.




Pisane vijesti