Predsjednica Vlade na konferenciji Windays o Programu gospodarskog oporavka

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_konferenciji_windays_o_programu_gospodarskog_oporavka.jpg

ROVINJ, 22. travnja 2010. (Hina) - Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor na današnjoj je svečanosti otvaranja poslovne konferencija WinDays Business u okviru ovogodišnjih 10. Windaysa u Rovinju govoreći o Programu gospodarskog oporavka istaknula kako je to njen program kojeg je, kako je rekla, "čekirala" od prve do zadnje mjere.

"Da li s političkim konsenzusom ili bez njega taj se program mora provesti uz moju odgovornost premda očekujem potporu koalicijskih partnera i dijela javnosti. Od 2004. godine sam u vladama, međutim, tek sada kao premijerka pohvatala sam sve konce, dubinski sam snimila stanje i donijela jedan tako odgovoran i težak ekonomski program", poručila je Kosor.

Napomenula je kako je ovaj program ozbiljan jer govori o tome da se ništa ne može riješiti, kako je rekla "trikom, lijepim i dobrim riječima", već su potrebne duboke i korijenite promjene i mijenjanje navika i odnosa prema poslu i radu te u konačnici odnosa prema vlastitoj odgovornosti.

"Sada sam uzjahala konja, držim čvrsto uzde u rukama i mislim da mogu reći da se konj može usmjeriti u pravom smjeru", kazala je premijerka.

Svjesna je kako će najbolniji rezovi biti u mirovinskoj politici koja se godinama nije mijenjala, a državni proračun godišnje izdvaja za mirovine 20 milijardi kuna.

Ujedno je najavila kako je realno za očekivati poskupljenje struje i plina u drugome polugodište čije cijene također nisu rasle godinama.

"Mnogi problemi do sada se nisu rješavali, no došao je trenutak da se jasno progovori što je stvarni život", upozorila je premijerka Jadranka Kosor.

Direktor Microsofta Hrvatske Ivan Vidaković obraćajući se skupu naglasio je kako je upravo inovativnost i kreativnost uz tehnološko obrazovanje ključan element za uspješnu budućnost Hrvatske.

"Znanost, tehnologija i inženjerstvo su ključ uspjeha jedne nacije", zaključio je Vidaković dodavši da ako "želimo uspješnu Hrvatsku moramo mijenjati obrazovanje" jer nova ekonomija traži nove vještine.

Sudionicima skupa obratili su se i predsjednik Uprave EPH Ninoslav Pavić i predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić koji su naglasili važnost veza tehnologije i biznisa.

Ovogodišnja Windays konferencija okupila je više od 1500 stručnjaka s područja informatičkih i telekomunikacijskih tehnologija te poslovnih posjetitelja.



Pisane vijesti