Predsjednica Vlade položila kamen temeljac za školu u Sv. Nedelji

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_polozila_kamen_temeljac_za_skolu_u_sv_nedelji.jpg

SVETA NEDELJA, 7. rujna 2010.(Hina) - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor položila je danas kamen temeljac i time obilježila početak radova na izgradnji nove osnovne škole u Svetoj Nedelji.

"Da bismo dalje jačali gospodarstvo, moramo imati temeljne preduvjete - znanje i obrazovanje", rekla je tom prigodom premijerka Kosor, naglasivši da je obrazovanje i u teškim vremenima jedan od vladinih prioriteta.

Činjenicu da će troškove izgradnje škole podijeliti grad Sv. Nedelja, Zagrebačka županija i vlada Kosor je protumačila kao dokaz da se zajedničkim snagama države te područne i lokalne samouprave može puno napraviti.

"Ovakva suradnja je dobar model i tako trebamo činiti i dalje", poručila je.

Premijerka je pozdravila i to što je ove godine u Sv. Nedelji upisan razred više prvašića, ocjenivši da je to dokaz da je populacijska politika u tom gradu učinila svoje.

Zagrebački župan Stjepan Kožić naveo je da je Županija osigurala 32, a vlada i Grad Sv. Nedelja po 34 posto od 31 milijun kuna koje će se utrošiti u izgradnju škole.

Posebno je zahvalio potpredsjedniku vlade i ministru regionalnog razvoja Božidaru Pankretiću, kroz čije će se ministarstvo financirati izgradnja.

Gradonačelnik Drago Prahin naglasio je, pak, da će izgradnja nove škole značiti viši školski standard za 1.445 učenika u 61 razredu osnovne škole u Sv. Nedelji, kao i manje troškove prijevoza za učenike koji su, zbog nedostatnih kapaciteta, u školu putovali u okolna mjesta.

Uz premijerku Kosor, polaganju kamena temeljca nazočili su i potpredsjednici vlade Božidar Pankretić i Ivan Šuker, ministri pravosuđa i obrazovanja Dražen Bošnjaković i Radovan Fuchs te nekoliko saborskih zastupnika.



Pisane vijesti