Predsjednik Vlade Andrej Plenković položio lovorov vijenac u povodu 26. obljetnice raketiranja Banskih dvora

  • Slika /Vijesti/2017/10 listopad/6 listopada/DSC_8384.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je danas, u povodu 26. obljetnice raketiranja Banskih dvora, lovorov vijenac na spomen-ploču na zgradi Vlade Republike Hrvatske.

Zajedno s potpredsjednicima Vlade, ministrima i drugim članovima Vlade, predsjednik Vlade Plenković još jednom se prisjetio 7. listopada 1991.,  kada je JNA u jeku velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, raketirala Banske dvore. Kazao je da je u tom trenutku u neposrednoj blizini udara bio hrvatski predsjednik Franjo Tuđman sa Stipom Mesićem i Antom Markovićem te je za nekoliko metara izbjegnuta likvidacija glavnoga dijela hrvatskoga državnog vrha. Dodao je da otada datira i odluka Hrvatskoga sabora i Dan neovisnosti kao još jedan od onih referentnih trenutaka, koji su ubrzali proces osamostaljenja Hrvatske i njezinog međunarodnog priznanja.
 
Na novinarski upit da komentira jučer objavljen dio revizorskog izvješća o Agrokoru, predsjednik Vlade Plenković ponovio je da će Vlada pričekati cjelovito izvješće te će, nakon što ga temeljito prouči, dati konačni komentar.
 
,,Ali ono što se pokazuje ključnim, to je da je izvanredna uprava angažirala jednu od četiri ključne revizorske kuće da napravi cjelovitu reviziju. Ti će podaci biti korisni i u procesu restrukturiranja i u drugim, pravnim procesima'', ocijenio je Plenković.
 
Na upit o mogućnosti da je ministar Zdravko Marić bio upoznat sa situacijom u Agrokoru, predsjednik Plenković odgovorio je da se Zdravko Marić u vrijeme kada je radio u Agrokoru, nije bavio financijskim izvješćima.

Pisane vijesti | Andrej Plenković