Predsjednik Vlade i međimurski župan potpisali ugovor o prijenosu vlasništva vojarne u Čakovcu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_i_medimurski_zupan_potpisali_ugovor_o_prijenosu_vlasnistva_vojarne_u_cakovcu.jpg

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader i župan Međimurske županije Josip Posavec danas su potpisali Ugovor o prijenosu prava vlasništva objekata i zemljišta Vojarne "Nikola Šubić Zrinski" u Čakovcu, kao i pripadajući dio vježbališta "Gmajna" na Međimursku županiju.

ZAGREB, 5. lipnja 2007. (Hina) - Premijer Sanader čestitao je županu i Međimurskoj županiji te istaknuo kako je siguran da će ti objekti služiti ne samo u svrhu rasta gospodarstva nego i za rast standarda građana Međimurske županije, za opće dobro njih i cijele Hrvatske.

Istaknuo je dvije stvari - da Vlada želi ravnomjerni razvoj svih hrvatskih krajeva, svih hrvatskih županija, pa tako i Međimurske županije, te da Ministarstvo obrane ono što nije perspektivno za suvremene oružane snage Hrvatske u cilju našeg punopravnog članstva u NATO savezu želi dati na korištenje lokalnoj zajednici (gradu, općini ili županiji).

"U tom smislu i ovdje smo nastavili s tom praksom, kad je riječ o Međimurskoj županiji, a tu ćemo praksu nastaviti i dalje, ali uvijek na temelju projekata", rekao je Sanader. Ponovio je da se moraju posložiti te dvije stvari - s jedne strane da je nešto neperspektivno za vojsku, a s druge strane da postoji konkretan projekt.

Župan Međimurske županije Josip Posavec zahvalio je premijeru Sanaderu i Vladi što je Međimurskoj županiji dala vrijedan resurs, vojni kompleks u samom središtu Čakovca površine 50 hektara na kojem se nalazi 20-ak vojnih objekata, kao i zemljišta za razvoj gospodarstva.

Rekao je da je Međimurska županija izradila projekt da se na tom prostoru izgradi Centar znanja za razvoj obrazovanja i gospodarstva.

Iako Međimurska županija slovi kao jedna od najrazvijenih ipak ima puno projekata i stvari koje treba riješiti, rekao je župan Posavec i zahvalio Vladi i premijeru što vodi brigu o razvoju Međimurske županije.



Pisane vijesti