Predsjednik Vlade : Najznačajniji uspjesi - povrat duga i početak pregovora

Povrat duga umirovljenicima, te početak pregovora s EU premijer Ivo Sanader označio je najznačajnijim uspjesima svoje Vlade u protekle dvije godine.

ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Povrat duga umirovljenicima, te početak pregovora s EU premijer Ivo Sanader označio je najznačajnijim uspjesima svoje Vlade u protekle dvije godine.

Ostvarena su neka jamstva koja smo dali prije dvije godine, izjavio je novinarima premijer Sanader u povodu dvogodišnjice rada njegove Vlade.

Zadovoljan je, kaže, što je na domaćem planu pokrenut nepovratni proces obeštećenja, odnosno povrata duga umirovljenicima.

Riječ o strašnoj traumi koja je hrvatsko društvo opterećivala punih 13 godina, do moje Vlade ni jedna se druga nije usudila, niti imala hrabrosti uhvatiti se u koštac s tim problemom, rekao je Sanader.

Moja je Vlada imala hrabrosti, viziju i našla je način s partnerima, HSU i umirovljeničkim udrugama, riješiti taj problem, rekao je Sanader, ističući da hrvatski umirovljenici to zaslužuju.

Drugim najvećim uspjehom svoje Vlade označio je početak pregovora s EU.

To je, kaže, također bila jedna trauma, posebno od ožujka 2005. kada je Hrvatska nepravedno dobila odgodu pregovora.

Kasnije se vidjelo da je Hrvatska bila vjerodostojna, govorila istinu, rekao je premijer, podsjećajući da je zbog toga izgubljeno sedam mjeseci pregovora, ali da će zato danas međunarodna zajednica morati voditi računa da kada Hrvatska nešto kaže to i je tako.

Jer ako išta imamo imamo vjerodostojnost, poručio je Sanader.

Premijer 'priznaje' da Vlada svim segmentima nije učinila koliko je mogla. Zadovoljni smo postignutim, ali mogli smo i više, prije svega što se tiče otvaranja novih radnih mjesta, dizanja standarda građana.

Uvijek se može više, bolje, i to ono što ćemo sigurno nastojati raditi u buduće. Ali da smo ostvarili glavna jamstva ove Vlade to je apsolutno točno, ocijenio je premijer.

Ni jedan trenutak u protekle dvije godine nije izdvojio kao posebno težak. Nema teških trenutaka, svi su jednako laki, jednako teški, odgovorio je Sanader, napominjući da je premijerska dužnost izazov kojem se čovjek potpuno posvećuje.

U tom smislu svaka zadaća, sve što moramo i radimo, radimo rukovodeći se načelom dobrobiti i koristi za Hrvatsku, a onda vam ništa nije teško, zaključio je premijer u svojoj izjavi u povodu dvije godine rada njegove Vlade.



Pisane vijesti