Predsjednik Vlade Plenković u Gospiću: Ključni prioriteti i projekti za Liku u fokusu su hrvatske Vlade

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/7 prosinca/007A2729.jpg

Nakon što je 19. listopada 2016. godine preuzeo dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predsjednik Andrej Plenković u vrlo kratkom roku posjetio je niz hrvatskih županija kako bi se osobno upoznao s problemima, potrebama, projektima i aktivnostima koje se provode na županijskoj i gradskoj razini.

Danas se u Gospiću sastao sa županom Ličko-senjske županije Milanom Kolićem i saborskim zastupnikom i predsjednikom Županijske skupštine Darkom Milinovićem.

Ističući kako se radi o obilasku svih hrvatskoj županija u ranoj fazi mandata predsjednika Vlade, premijer Plenković kazao je da je ovo 12. županija koju je posjetio s namjerom da iz prve ruke čuje koji su ključni prioriteti i glavne zadaće rada na županijskim i gradskim razinama te o čemu bi hrvatska Vlada trebala voditi računa.

„Drago mi je bilo čuti izvrsne rezultate koje je Ličko-senjska županija postigla ove godine u turizmu“, rekao je predsjednik Vlade naglasivši da je to ohrabrujući podatak, jako važan za ovu hrvatsku, teritorijalno najveću, županiju.

„Razgovarali smo i o prioritetima kada je riječ o prometnoj povezanosti i energetskim pitanjima i, naravno, kada je riječ o činjenici da je ovdje tzv. brdsko-planinsko područje. Vlada će o tim dijelovima Hrvatske, putem indeksa razvijenosti i nizom drugih mjera koje se tiču ravnomjernog regionalnog razvoja, posebno voditi računa“, istaknuo je predsjednik Vlade. Dodao je da će svi ministri u Vladi biti pripravni pomoći projekte koje županija stavlja u  fokus svoga rada.
 
Župan Milan Kolić izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednika Vlade. „Podcrtali smo nekoliko značajnih projekata, koji su na tragu onoga što je naša studija o razvoju pokazala u pogledu smjera kojim Ličko-senjska županija treba ići, a to je prije svega razvoj poljoprivrede, drvne industrije i turizma“, rekao je. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković