Predsjednik Vlade Plenković u Zadru: Ravnomjerni regionalni razvoj trajna je zadaća Vlade

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/7 prosinca/Zadar.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Zadarsku županiju i sastao se sa županom Stipom Zrilićem. Zadarska županija 13. je županija koju je posjetio od početka mandata. 

Predsjednik Vlade podsjetio je da je razlog njegovog posjeta županijama želja da se osobno upozna s ključnim prioritetima koji su na dnevnom redu županija, gradova i općina.

„Smatram da su Zadarska županija i grad Zadar jedan od primjera kvalitetnog razvoja u proteklim godinama, koji se očituje i u vrlo kvalitetnom smanjenju stope nezaposlenosti, odličnim rezultatima turističke sezone, snažnoj ulozi malog i srednjeg poduzetništva, izrazito kvalitetnoj prometnoj infrastrukturi, od cestovne i zračne do pomorske“, rekao je predsjednik Vlade ističući da je Zadarska županija odličan razvojni primjer i za druge krajeve Hrvatske. Dodao je da će hrvatska Vlada uvažavati bitne ciljeve koje Zadarska županija ima na svom dnevnom redu. 

„Sva ministarstva nastojat će da upravo ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske bude jedna od trajnih zadaća ove Vlade. U tom pogledu, s obzirom na brojne otoke u Zadarskoj županiji, dobro je primljena najava da će se u okviru Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osnovati Uprava za otoke, čime ćemo pridonijeti razvoju otoka, ne samo u pogledu turizma, već i u pogledu poljoprivrede, gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i svih onih aspekata koji se odnose na ribarstvo i pomorstvo“. 

Predsjednik Vlade kazao je i kako je niz godina u kontaktu s ribarima iz ovoga kraja te istaknuo da će Vlada voditi računa o njihovim interesima te da se sredstva, koja imamo na raspolaganju u financijskoj perspektivi Europske unije, kvalitetno iskoriste.

Župan Stipe Zrilić kazao je da je predsjednika Vlade upoznao s temeljnim podacima o stanju i planovima razvoja.  „Itekako smo zainteresirani za dobru suradnju s cjelokupnom Vladom i sa svakim ministarstvom pojedinačno, jer bez te potpore mi ne možemo realizirati svoje razvojne projekte“, rekao je župan Zrilić. Dodao je da Županija ima puno pripremljenih projekata te da ga, u tom smislu, veseli najava predsjednika Vlada da će se nakon porezne reforme naći kompenzacijske mjere kako bi jedinice lokalne i područne samouprave zadržale visinu svojih prihoda i bile spremne realizirati svoje razvojne projekte. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković