Predsjednik Vlade primio paraolimpijce i čestitao im na ostvarenim rezultatima

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_primio_paraolimpijce_i_cestitao_im_na_ostvarenim_rezultatima.jpg

ZAGREB, 2. listopada 2008. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader primio je danas u Banskim dvorima članove hrvatske paraolimpijske reprezentacije, predvođene osvajačicom dviju zlatnih medalja Antonijom Balek, osvajačem zlata Darkom Kraljem i vlasnikom srebrne medalje Branimirom Budetićem.

Premijer Sanader čestitao je paraolimpijcima i Hrvatskom paraolimpijskom odboru (HPO) na ostvarenim rezultatima naglasivši kako im je naknada za medalje ujednačena s nagradama olimpijaca i ostalih sportaša. Napomenuo je da je Vlada na posljednjoj sjednici donijela odluku da se za uspjehe naših paraolimpijaca iz proračuna izdvoji 2 miljuna i 146 tisuća kuna za sve osvajače medalja i njihove trenere.

Također, rekao je kako Vlada podupire HPO te da će to činiti i ubuduće u još većem iznosu.

"Ponosni smo na svakog od vas što je svladao poteškoće na putu do Igara", naglasio je premijer Sanader.

Zahvalivši na prijamu i čestitkama, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić istaknuo je kako su postignuti uspjesi rezultat složnog rada njihova tima. Napomenuo je da je hrvatska reprezentacija na 37. mjestu u svijetu po osvojenim medaljama, što je za 20 mjesta bolji rezultat od ostvarenog plasmana na Paraolimpijskim igrama u Ateni.

"Najjača smo reprezentacija u regiji", istaknuo je Kovačić i zatražio pomoć i potporu u izgradnji sportsko-rekreacijskog centra za osobe s invaliditetom.

Na Paraolimpijskim igrama, koje su od 6. do 17. rujna održane u Pekingu, nastupilo je 4000 sportaša iz 148 zemalja, a među njima i rekordan broj od 25 hrvatskih sportaša koji su osvojili četiri medalje - tri zlatne i jednu srebrnu, što igre u Pekingu čini najuspješnijim za hrvatske paraolimpijce koji su do nastupa u Kini osvojili pet brončanih odličja.

Paraolimpijci su se upisali u Zlatnu knjigu, a na čestitkama je zahvalio osvajač zlata Darko Kralj.



Pisane vijesti