Predsjednik Vlade RH Sanader: Nema nikakvih dokaza da je Gotovina U Hrvatskoj

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader izjavio je danas da nema nikakvih dokaza da je general Ante Gotovina u Hrvatskoj.

ZAGREB, 24. veljače (Hina) - Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader izjavio je danas da nema nikakvih dokaza da je general Ante Gotovina u Hrvatskoj.

Sve institucije rade svoj posao i nema nikakvih dokaza za to, rekao je premijer komentirajući sinoćnju izjavu glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte da je Gotovina u Hrvatskoj.

Kaže da razumije želju glavne tužiteljice da se svi optuženi nađu pred Sudom, to je, dodaje, i obveza Hrvatske, no za svaku tvrdnju moraju postojati relevantni dokazi.

EU može biti sigurna da Hrvatska poduzima sve, da radi bona fide, da nema dvostruke igre, poručio je Sanader sa sjednice Vlade.

Opetovao je da će Hrvatska u slijedeća dva-tri tjedna učiniti sve da uvjeri partnere i zemlje članice EU-a da zaslužuje početak pregovora 17. ožujka.

Suprotna odluka, odnosno odluka o odgodi pregovora, bila bi utemeljena ako Hrvatska ne bi poduzimala sve, no budući da poduzimamo sve smatramo da pregovori trebaju početi kako je i planirano, dakle 17. ožujka, rekao je premijer.

Najavio je da će Hrvatska idućih dana poslati objašnjenja zemljama koje traže dodatna objašnjenja. Premijer je članove Vlade izvijestio o svojim posjetima Bruxellesu, Kraljevini Jordan i Svetoj Stolici.

Sveti Otac Ivan Pavao II dao je Hrvatskoj potporu za pregovore i ulazak u EU, a državni tajnik Angelo Sodano prenio očekivanje Svete Stolice da će pregovori početi 17. ožujka, naveo je Sanader.



Pisane vijesti