Predsjednik Vlade Zoran Milanović primio američkog senatora C.S. Murphyja

Slika /Vijesti/2014/Listopad/20 listopada/JKP_7491.JPG

Senator Murphy zahvalio je Vladi Republike Hrvatske na podršci koju pruža svim važnim međunarodnim inicijativama i u njih se uključuje sukladno svojim mogućnostima te posebno na doprinosu održavanju mira i sigurnosti u svijetu kroz misije NATO-a. 

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović sastao se danas u Banskim dvorima s američkim senatorom Christopherom S. Murphyjem koji je u posjet Hrvatskoj stigao kao predsjednik pododbora za Europu Odbora za vanjske poslove Senata SAD-a.
 
Predsjednik Vlade Milanović i senator Murphy razgovarali su o odnosima Hrvatske i SAD-a, o stanju u regiji, te o aktualnim vanjskopolitičkim temama.  Senator Murphy zahvalio je Vladi Republike Hrvatske na podršci koju pruža svim važnim međunarodnim inicijativama i u njih se uključuje sukladno svojim mogućnostima te posebno na doprinosu  održavanju mira i sigurnosti u svijetu kroz misije NATO-a.  Razgovaralo se i o mogućnostima unaprjeđenja suradnje između Hrvatske i SAD-a na svim područjima, uključujući i energetiku.  Hrvatska i SAD smatraju važnim osigurati jugoistočnoj Europi dugoročno sigurnu opskrbu energentima. 
 
Senator Murphy posjetio je Zagreb nakon svoje turneje po regiji jugoistočne Europe. Na sastanku je sudjelovao i Kenneth H. Merten, veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj.  

Pisane vijesti | Zoran Milanović