Premijer Sanader o SDP-ovim najavama za izglasavanje nepovjerenja Polančecu

Hrvatski premijer Ivo Sanader odbacio je danas najavu SDP-a da će tražiti iskazivanje nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, kao pokušaj opozicije da ispolitizira cijelu situaciju i kao izraz "zavisti i osjećaja nemoći" bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Ivice Račana.

MEISE, 23. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader odbacio je danas najavu SDP-a da će tražiti iskazivanje nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, kao pokušaj opozicije da ispolitizira cijelu situaciju i kao izraz "zavisti i osjećaja nemoći" bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Ivice Račana.

"Kao što vam je poznato nalazimo se u predizbornoj kampanji za dvije županije i jedan grad i to važan grad Veliku Goricu i sigurno je da opozicija, prije svega bivša vlast na državnoj razini pokušava sve kako bi ispolitizirala cijelu situaciju. Nema nikakvih problema s bilo kakvim akcijama koje budu dolazile s Račanove strane. Još jedanput ću reći da iz njega u velikom dijelu progovara zavist i osjećaj nemoći. Ova vlada nažalost, mora rješavati puno problema koje je naslijedila od prošlih vlada, pa tako i od njegove", rekao je Sanader upitan da komentira taj potez SDP-a.

Sanader je danas doputovao u Meise, nedaleko Bruxellesa, gdje sudjeluju na sastanku čelnika Europske pučke stranke, krovne organizacije europskih demokršćana i narodnjaka.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan najavio je danas na konferenciji za novinare da će SDP u saborsku proceduru uputiti prijedlog za iskazivanje nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, kojega u toj stranci optužuju za nezakonito i po državu štetnu pogodovanje SN Holdingu i DOM Holdingu pri sklapanju sporazuma o prodaji kontrolnog paketa dionica Liburnia Riviera Hotela.



Pisane vijesti