Priopćenje sa sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Zaključak u vezi sa sudjelovanjem Republike Hrvatske u pojedinim programima Europske zajednice. Radi se o cijelom nizu zajedničkih projekata svih tijela državne uprave u okviru svojih nadležnosti.

Vlada je s pozitivnim mišljenjem uputila Hrvatskom saboru na usvajanje Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije u razdoblju od 1. studenog 2006. do 31. prosinca 2007. godine.

Donesen je također i Zaključak kojim se zadužuju tijela državne uprave za dostavljanje tromjesečnih izvješća o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama Središnjem državnom uredu za upravu, u cilju jačanja integriteta, odgovornosti i transparentnosti u radu tijela državne uprave.

Vlada je dala prethodnu suglasnost za upućivanje pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova i Državne uprave za zaštitu i spašavanje na 4. međunarodnu simulacijsku vježbu „SEESIM 08“. Vježba će se održati od 22. do 31. listopada ove godine, a vodit će se iz simulacijskog centra u Sofiji u Republici Bugarskoj. Organizira se u svrhu unaprjeđenja suradnje, koordinacije i interoperabilnosti zemalja članica Foruma ministara obrane Jugoistočne Europe.

Prihvaćeno je pokroviteljstvo Vlade nad manifestacijom „7. Europska konferencija o poslovnim procesima – BPC 2008“, koja će se održati u Zagrebu, 20. i 21. listopada ove godine.



Pisane vijesti | Priopćenja