Priopćenje sa zatvorenog dijela sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o sklapanju nagodbe s talijanskim dioničkim društvom Astaldi S.p.A., kojom će se razriješiti sva potraživanja i sporovi u koje su uključeni Republika Hrvatska, Astaldi S.p.A. i javno-privatno koncesijsko društvo Transeuropska autocesta d.o.o., Zagreb, vezano uz financiranje, projektiranje, građenje i upravljanje 97 km autoceste Zagreb – Goričan.

Prihvaćen je Zaključak o usvajanju Izvješća o ispunjavanju obveza iz poglavlja 6. „Pravo trgovačkih društava“.

Vlada je dala je suglasnost na Statut Agencije za vodne putove.

Vlada je također usvojila Zaključak kojim će se objaviti javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika i dva člana Vijeća Agencije za regulaciju tržišta željezničkih usluga.

Na prijedlog ministra znanosti, obrazovanja i športa mr. sc. Vlaho Bogišić imenovan je glavnim ravnateljem Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

Sukladno novom Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, na prijedlog predstojnika Ureda za socijalno partnerstvo, u Zajedničku komisiju za tumačenje i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, razriješeni su i ponovno imenovani predstavnici Snježana Matijašec, Ante Delipetar i Sanda Pipunić.



Pisane vijesti | Priopćenja