Priopćenje sa zatvorenoga dijela 136. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 136. sjednice Vlade utvrđeno je Pisano očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije, prije objave presude Suda javno se ne objavljuje.
 
Vlada se očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske članaka 5. i 7. Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona („Narodne novine“, broj 131/20.) te tog Zakona u cijelosti. Cjelovita očitovanja Vlade bit će objavljena uz odluke Ustavnoga suda.
 
Usvojen je Prijedlog odluke o osnivanju Konzulata. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" te je nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.
 
Članovi Vlade usmeno su izviješteni o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2022.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, donesen je Zaključak kojim se Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. predlaže imenovanje Viktora Šobera za člana Uprave – direktora toga društva temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.
 
Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Infrastruktura d.o.o. izbor Irene Gerovac Zrnić i mr.sc. Jasne Divić za članice Nadzornog odbora toga društva, temeljem provedenog postupka za izbor članova Nadzornog odbora, na vrijeme od četiri godine.
 
Donesena je Odluka o imenovanju dr.sc. Kristine Čelić predstavnicom, a Jelene Marković zamjenicom predstavnice Republike Hrvatske u Odbor za ulaganja za potrebe Modernizacijskog fonda.

Pisane vijesti