Sanader zadovoljan zbog dogovora saborskih klubova o deklaraciji

Premijer Ivo Sanader izrazio je danas zadovoljstvo što su saborski zastupnički klubovi postigli dogovor o deklaraciji kojom će Hrvatska zauzeti svoj stav o odluci slovenskog parlamenta o proglašenju epikontinentalnog pojasa.

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izrazio je danas zadovoljstvo što su saborski zastupnički klubovi postigli dogovor o deklaraciji kojom će Hrvatska zauzeti svoj stav o odluci slovenskog parlamenta o proglašenju epikontinentalnog pojasa.

Hrvatski sabor će usuglašenom deklaracijom jasno reći da je ta odluka pravno ništavna, rekao je premijer Sanader na sjednici Vlade.

Naglasio je da Hrvatska i Slovenija imaju puno više zajedničkoga, onoga što ih spaja nego otvorenih pitanja, koja, dodao je, ne treba podcijeniti.

Slovenija je posljednjih dana, u vezi s pristupnim pregovorima Hrvatske s EU pokazala da potpuno podržava Hrvatsku, ali to su dvije odvojene teme, rekao je Sanader.

Nećemo od toga raditi europsku temu, želimo taj slučaj riješiti na civiliziran način, pred međunarodnim pravosudnim tijelima, kada već u petnaest godina nismo mogli u bilateralnim odnosima, rekao je Sanader.



Pisane vijesti