Hrvatska je predana njegovanju mira, unapređenju održivog razvoja i poštivanju ljudskih prava

"Priča o našoj zemlji je priča o transformaciji — od nacije koja se obnavljala nakon rata do predanog partnera unutar globalne zajednice. Naš put odražava snagu suradnje, vizije i ustrajnosti. Hrvatska je spremna nastaviti doprinositi svijetu u kojem su mir, pravda, ljudska prava i održivi razvoj dostupni svima. Zajedno, kroz multilateralizam, možemo prevladati današnje izazove i izgraditi budućnost u kojoj svaka zemlja, svaki građanin, može napredovati. Krenimo naprijed s obnovljenom svrhom, uvjereni da će temelji koje postavimo danas omogućiti prosperitetno i mirno sutra",poručio je premijer Plenković u obraćanju Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.
27.09.2024.
Plenković u Gradskom vijeću Los Angelesa: Preko 30 godina sa SAD-om gradimo prijateljstvo, partnerstvo i savezPredstavljajući vijećnicima Los Angelesa Hrvatsku, premijer Plenković kazao je da je neovisnost stekla prije 32 godine i od tada se, uz potporu SAD-a, pridružila svim važnim međunarodnim organizacijama. Naglasio je da se Hrvatska, tijekom drugoga mandata njegove Vlade, dublje integrirala u Europsku uniju članstvom u Schengenskom prostoru, eurozoni i Europskom stabilizacijskom mehanizmu, a uskoro će postati i članica OECD-a. Posebno je zadovoljstvo istaknuo time što je nakon 30 godina Hrvatska uspjela ući u bezvizni putni režim sa Sjedinjenim Državama, a uz to je i jedna od prvih europskih zemalja uključenih u Global Entry Program sa SAD-om. Posjetio je i oceanski institut AltaSea, sastao se s vodstvom Gospodarske komore Los Angelesa, a održao je i predavanje na Sveučilištu Južna Kalifornija. 26.09.2024.
Plenković: Hrvatska policija prepoznata je i na razini EU, hvala vam što brinete o sigurnosti hrvatskih građanaObilježavamo Dan policije i nadolazeći blagdan sv. Mihovila! U proteklim godinama uloženo je 250 milijuna eura u opremu, infrastrukturu i tehnologiju s ciljem unaprjeđenja i modernizacije policijske službe koja je prepoznata i na razini Europske unije. Hvala vam što se brinete o sigurnosti hrvatskih građana!, poručio je danas predsjednik Vlade Andrej Plenković svim hrvatskim policajkama i policajcima povodom njihovog dana. 27.09.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi