Vlada: Autonomnoj ženskoj kući 200 tisuća kuna iz državnog proračuna

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/vlada_autonomnoj_zenskoj_kuci_200_tisuca_kuna_iz_drzavnog_proracuna.jpg

ZAGREB, 4. rujna 2008. (Hina) - Autonomnoj ženskoj kući iz tekuće pričuve državnog proračuna isplatit će se 200 tisuća kuna za mrežu skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, odlučila je Vlada na današnjoj zatvorenoj sjednici.

Vlada je prihvatila memorandum o suradnji hrvatske i engleske policije na pripremi i održavanju utakmice dviju nacionalnih nogometnih reprezentacija koja će se odigrati 10. rujna u Maksimiru.

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun objasnio je da je riječ o sporazumu potpisanom 20. kolovoza u Londonu, a njime je utvrđena prije svega razmjena policajaca koji bi trebali spriječiti izgrede navijača.

"Nadamo se da će ta utakmica biti istinski praznik nogometa i da će hrvatska reprezentacija slaviti, a navijače molimo da zaborave sve što ne spada na sportske terene, poput baklji i izgreda", dodao je Mehun.

Vlada je i službeno prihvatila pregovaračko stajalište za poglavlje 11. poljoprivreda i ruralni razvitak, koje će se uputiti francuskom Predsjedništvu EU i Glavnom tajništvu Vijeća Unije.

Dužnosti državnog tajnika za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova razriješen je Željko Kuprešak, a na njegovo mjesto imenovan je Davor Božinović.

Dosadašnji predsjednik Savjeta prostornog uređenja Države Matija Salaj postao je član toga savjeta, a Stjepo Butijer predsjednik.

Dužnosti su razriješeni predsjednik i član Agencije za lijekove i medicinske proizvode Velimir Božikov i Velimir Profozić.

Novim predsjednikom Agencije imenovan je Jugoslav Bagatin, a za članove su imenovani Iveta Merčep te dosadašnji članovi Marijan Klarica, Vlasta Begović-Dolinić i Vlasta Emer.



Pisane vijesti