Vlada predložila Saboru donošenje novog zakona o športu

Vlada je na današnjoj sjednici Saboru predložila donošenje novog zakona o športu vjerujući da će se njime riješiti nagomilani problemi u hrvatskom športu.

ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) - Vlada je na današnjoj sjednici Saboru predložila donošenje novog zakona o športu vjerujući da će se njime riješiti nagomilani problemi u hrvatskom športu.

Prema tom prijedlogu donosit će se Nacionalni program športa, koji će utvrditi razvojne ciljeve na rok od 8 godina, utemeljit će se Nacionalno vijeće za šport kao najviše stručno tijelo kojeg će imenovati i razrješavati Hrvatski sabor.

Zakon predviđa plansku izgradnju športskih objekata kao i preoblikovanje športskih klubova u športska dionička društva.

Premijer Ivo Sanader pri tom navodi kako dugovi svih športskih klubova i udruga iznose oko 700 milijuna kuna te ako se zakon ne donese cijela prva nogometna liga otišla bi u stečaj.

Nakon ovog zakona više ništa neće biti isto, istaknuo je ministar Dragan Primorac, dodajući da je predloženi zakon najveći iskorak glede športa u zadnjih nekoliko desetljeća.

U raspravi o tom zakonskom prijedlogu čulo se i kako je aktualna Vlada najšportskija do sada. Premijer na to odgovara da je točno da su se ministri bavili raznim športovima, a ministar Šuker dodaje kako bi se u susretu s Japancima mogli okušati i u sumo hrvanju. Uz smijeh premijer je predložio da predsjednik Sumo saveza bude ministar poljoprivrede Petar Čobanković.



Pisane vijesti