Plenković zadovoljan rastom BDP-a od 3,9 posto u prvom kvartalu: Odličan nastavak trenda iz prošle godine

Osvrnuvši se na podatke DZS-a o rastu BDP-a u prvom kvartalu od 3,9 posto, premijer Plenković ustvrdio je da se radi o ohrabrujućim i sjajnim rezultatima i dodao da je to trenutno najveći rast na razini Europske unije, od 24 članice koje su dosad objavile iste podatke. Takvim rastom, naglasio je, ispunit će se ambicija iz Programa Vlade o dosezanju 80 do 82 posto prosjeka razvijenosti Europske unije do kraja mandata njegove treće Vlade. Očekuje se i nastavak usporavanja stope inflacije, a trenutno je u Hrvatskoj najveći broj zaposlenih ikada, njih milijun i 720 tisuća, uz istodobno najmanji broj nezaposlenih ikada, ispod 89 tisuća.
28.05.2024.
Ulažemo u obrambene sposobnosti i materijalna prava vojnika vodeći računa o globalnom sigurnosnom kontekstu Prisutnost Hrvatske vojske u različitim dijelovima Hrvatske od izuzetnog je značaja, istaknuo je danas u prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Hrvatske kopnene vojske premijer Plenković. "Hrvatska je vojska nastala iz hrvatskog naroda i treba biti uz i s hrvatskim narodom diljem našeg teritorija", naglasio je podsjetivši da je zato Hrvatska vojska u proteklih nekoliko godina vraćena u brojne gradove u kojima je nije bilo. "Stabilni i samouvjereni u našu snagu i uvjereni da moramo osnaživati Hrvatsku vojsku i u budućnosti, činit ćemo sve da položaj hrvatskih vojnikinja i vojnika u društvu bude respektiran i uvažen, a da vaš doprinos domovini bude onakav kakav je bio hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca od 1990. na ovamo", poručio je. 28.05.2024.
Potvrda kvalitetnog socijalnog partnerstva na dobrobit hrvatskih radnika i gospodarstvaPredsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na otvaranju Sedmog redovnog Sabora Nezavisnih hrvatskih sindikata. Saboru je prisustvovao i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. 28.05.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi