Plenković: Nakon konstituirajuće sjednice Sabora, u najkraćem mogućem roku predstavit ćemo novu Vladu

Danas se održava konstituirajuća sjednica novog, 11. saziva Hrvatskog sabora, a na toj će se sjednici poslijepodne održati i rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, što je pretpostavka za formiranje nove Vlade. Premijer Plenković u tom je kontekstu najavio da će, ukoliko ta rasprava prođe kako se očekuje, u najkraćem mogućem roku predstaviti novu Vladu. Zahvalio je svim dosadašnjim ministricama i ministrima na ukupnom doprinosu i radu u mandatu trenutne Vlade na ostvarenjima njenog programa i postignuća.
16.05.2024.
Božinović: Do nesreće u kojoj su poginuli migranti došlo zbog neprilagođene brzineMinistar Davor Božinović izvijestio je da je do nesreće u kojoj su u četvrtak kod Brnaza poginule četiri osobe, a još petero je zbog ozljeda u splitskoj bolnici, došlo zbog neprilagođene brzine vozila u kojem se nalazilo osam migranata, među njima i dvoje djece. Istaknuo je da se na istočnomediteranskoj ruti bilježi povećanje od 108 posto ilegalnih ulazaka migranata u odnosu na prošlu godinu, ali i da Hrvatska bilježi značajno smanjenje ilegalnih ulazaka od 38 posto u odnosu na prošlu godinu. 16.05.2024.
Sjednica Vlade: Baby Lasagni 50 tisuća eura za doprinos promidžbi i međunarodnoj vidljivosti HrvatskeVlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna, u iznosu od 50 tisuća eura. Premijer Andrej Plenković naglasio je da je Baby Lasagna ostvario sjajan uspjeh na međunarodnom glazbenom festivalu Pjesma Eurovizije te je pridonio promidžbi i međunarodnoj vidljivosti Hrvatske. 16.05.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi