Plenković: Kroz provedbu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem učinili smo one važne iskorake koji su se dugo čekali

Premijer Plenković poručio je danas, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka, da je Vlada kroz provedbu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem učinili smo one važne iskorake koji su se dugo čekali. "Nema sektora ni domene gdje nije bilo potpore hrvatske Vlade i zajedničkog angažmana na korištenju europskih sredstava i time unaprjeđenja kvalitete života ovdje na istoku Hrvatske", poručio je.
02.12.2022.
Otvaranje dionice autoceste A5 od Osijeka do Belog Manastira značajno za Slavoniju, ali i cijelu Hrvatsku Premijer Andrej Plenković je na svečanom otvorenju dionice autoceste A5 Beli Manastir – Osijek naglasio da su ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske, prometna povezanost i gradnja infrastrukture strateški prioriteti Vlade. Kazao je da ova autocesta mora davati dinamiku gospodarskog razvoja, kroz sve prednosti koje europski koridor nosi za istok Slavonije, istaknuvši da se na ovaj način u cijelosti integrira Baranju u cestovnu strukturu i prometnu povezanost Hrvatske. 02.12.2022.
Odgodili smo primjenu uredbe pa nema potrebe za dizanjem cijena vode u Zagrebu i drugim gradovima Vlada će danas odgoditi primjenu Uredbu o visini naknade za korištenje voda za godinu dana, a premijer Plenković poručio je da stoga onda nema potrebe za dizanjem cijena vode u Zagrebu, Splitu i drugim velikim gradovima. To je sve na tragu politike Vlade da udar na građane, u kontekstu ove energetske i prehrambene krize, drži na minimalnoj razini, dodao je, podsjetivši da je već ranije Vlada limitirala cijene plina i struje. Što se tiče izmjena Zakona o radu i Zakona o trgovini, premijer je istaknuo da se modelom od 16 radnih nedjelja osigurava balans između profesionalnog i privatnog život, a oni koji rade nedjeljom iznos cijene rada povećat će se na 50 posto više. 01.12.2022.

Događanja

O Vladi