Eurozona i Schengen pretpostavke su sigurnosti i gospodarskog rasta. U četvrtak Nacrt zakona o osobnoj asistenciji

U današnjem razgovoru s novinarima predsjednik Vlade Plenković ocijenio je da će ulazak naših zračnih luka u schengenski režim, uz ulazak u Global Entry Program kao rezultat zaokružene sigurnosne politike i jednostavnijeg prelaska granice naših i građana uključenih zemalja pozitivno utjecati na predstojeću turističku sezonu. Ocijenio je i da smo kao punopravna članica europodručja, u Europskom stabilizacijskom mehanizmu, sada sigurniji od eventualnih budućih rizičnih financijskih i gospodarskih kriza. Za sutra je najavio službeni posjet Sloveniji, gdje će na bilateralnom sastanku sa slovenskim premijerom Golobom razgovarati o svim temama u odnosima dviju prijateljskih zemalja, dok je u četvrtak najavio predstavljanje Nacrta zakona o osobnoj asistenciji s velikim povećanjem broja korisnika i financijske težine zakona.
27.03.2023.
HEP kao glavna elektroenergetska kompanija ostaje snažan, stabilan i u državnom vlasništvuSutra na sjednici Vlade ide odluka o dokapitalizaciji, odnosno daje se dioničarski zajam HEP-u. Predviđa se cijeli kalendar dokapitalizacije, kazao je u emisiji Hrvatskog radija „A sada Vlada“ premijer Plenković. 29.03.2023.
Nastavljamo graditi odlične odnose sa Slovenijom. Hrvatska povećava kapacitete LNG terminalaHrvatski i slovenski premijer, Plenković i Golob, razgovarali su danas na Brdu kod Kranja o brojnim temama od značaja za obje zemlje, od energetske i gospodarske suradnje, do suradnje u sprječavanju ilegalnih migracija. Premijer Plenković naglasio je da u gotovo sedam godina njegova mandata na čelu hrvatske Vlade odnosi sa Slovenijom ni u jednom trenutnu nisu predstavljali bilo kakav politički problem, što je danas notorno, ali je veliko postignuće u odnosu na ozračja koja su nerijetko opterećivala odnose u prošlosti. "To je plod stalnog političkog dijaloga i stavljanja u prvi plan onih tema koje nas povezuju te diskretnog rješavanja onih tema o kojima imamo različito stajalište", istaknuo je.
 
28.03.2023.

Događanja

O Vladi