Plenković: Hrvatska je na korak do najviše razine investicijskog kreditnog rejtinga

Govoreći o događajima protekloga tjedna, premijer Plenković kao ključne je izdvojio probijanje druge cijevi tunela Učka, što će označiti fantastičan uspjeh i za hrvatski turizam i za promet i sigurnost prometa i za razvoj gospodarstva, a naveo je i izvješće kreditne agencije Standard&Poor's koja je potvrdila BBB+ investicijski kreditni rejting Hrvatske, a izglede je iz stabilnih prebacila u pozitivne. Time je Hrvatska, naglasio je premijer, na korak do prelaska u najvišu razinu investicijskog kreditnog rejtinga, što je potvrda dobrog smjera ekonomske i fiskalne politike, ali i strateških postignuća.
21.09.2023.
U svladavanju afričke svinjske kuge treba slušati savjete struke i znanosti, Vlada će snažno pomoći svinjogojcimaVlada je na današnjoj 251. sjednici donijela odluku o interventnoj pomoći radi ublažavanja posljedica epidemije uzrokovane pojavom afričke svinjske kuge na području Hrvatske za što je namijenjeno 4,5 milijuna eura te Uredbu o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje iznosa sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića kojom će se osigurati dugoročna održivost financiranja predškolskih ustanova, posebice u slabije razvijenim jedinicama lokalne i regionalne samouprave. 21.09.2023.
Članstvom u OECD-u, organizaciji koja okuplja 38 najrazvijenijih država svijeta, ostvarit ćemo sve strateške ciljevePredsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas s glavnim tajnikom Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) Mathiasom Cormannom koji je potom, zajedno s ministrom financija Markom Primorcem, predstavio prvi Ekonomski pregled za Republiku Hrvatsku za pristupanje toj organizaciji. 21.09.2023.

Događanja

O Vladi