Plenković: U krizama smo umirovljenicima isplatili 615 milijuna eura

Govoreći o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, premijer Plenković istaknuo je da Vlada i u trećem mandatu želi nastaviti s redovitim i konstruktivnim dijalogom s predstavnicima umirovljenika.  U tom je kontekstu podsjetio da je Vlada u okviru paketa mjera po deveti put donijela i odluku o jednokratnoj pomoći za umirovljenike, za njih 760 tisuća, vrijednu 76,5 milijuna eura. "Time smo ukupno došli na oko 615 milijuna eura pomoći za umirovljenike u ovim vremenima krize", kazao je. Podsjetio je i da je u mandatima ove Vlade sveukupna prosječna mirovina narasla za 73,3 posto te sada iznosi 620 eura, a cilj je da do kraja ovoga mandata bude između 750 i 800 eura, a povećane su i najniže mirovine te one obiteljske.
20.09.2024.
U proteklih 8 godina preko 450 mil. eura uloženo u smanjenje rizika od poplava, za održavanja godišnje do 100 mil. euraNa današnjoj sjednici Vlade podneseno je izvješće o pripremi i provedbi mjera obrane od poplava na vodnom području Dunava te donesena odluka o pružanju žurne pomoći Češkoj. U saborsku proceduru upućene su i izmjene i dopune Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora, prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna za ovu godinu te Prijedlog sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe. 20.09.2024.
Ostvarili smo sva strateška postignuća, povećali plaće i mirovine, uz najveću zaposlenosti i najnižu nezaposlenost ikadPolitička stabilnost temeljni je preduvjet za konzistentno provođenje politika Vlade i u trećem mandatu. To je potvrdila i agencija S&P koja je  Hrvatskoj dodijelila A- razinu kreditnog rejtinga, što je pet stepenica više nego 2016., poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković u razgovoru za Dnevnik HTV-a. 19.09.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi