Plenković: I u trećem mandatu razvoj Slavonije, Baranje i Srijema ostaje prioritet Vlade

Vlada i kroz svoj treći program u trećem mandatu jednako važnim drži prioritet Slavonije, Baranje i Srijema, uz druge krajeve Hrvatske kojima je potrebna dodatna angažiranost središnje razine, naglasio je danas premijer Plenković na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Dodao je kako je važno napraviti te razvojne iskorake do 2030. i stvoriti preduvjete za jednake šanse hrvatskim građanima gdje god živjeli. "Projekt Slavonija, Baranja i Srijem zaista je emancipirao sve ovo što radimo i zato su ovi tradicionalni susreti, kao mogućnost da izravno razmijenimo mišljenja o onome što radimo dobro i onome što možemo popraviti, nešto što Vlada itekako cijeni", poručio je podsjetivši da je do sada samo kroz taj projekt u slavonske županije uloženo tri milijarde eura.  
05.07.2024.
Đakovački vezovi dočaravaju bogatstvo hrvatske kulture, tradicije i identitetaObraćajući se okupljenima na svečanom otvaranju 58. Đakovačkih vezova, koji se svake godine održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, premijer Andrej Plenković naglasio je važnost ove manifestacije za očuvanje hrvatske tradicije i identiteta, poručivši da će Vlada i ubuduće podržavati Đakovačke vezove, ali i druga kulturna događanja. 05.07.2024.
Vlada će maksimalno brzo pomoći stanovnicima BošnjakaPredsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Općinu Bošnjaci koja je početkom tjedna teško stradala u nevremenu s tučom, ponovno poručivši da će država maksimalno brzo pomoći u sanaciji šteta, čim se one popišu i pristignu odštetni zahtjevi. 05.07.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi