Plenković: Vujčić ostaje na čelu Hrvatske narodne banke, a o državnim tajnicima razgovara se s nizom aktera u koaliciji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a na pregovore s Domovinskim pokretom oko broja mjesta državnih tajnika koja će im pripasti. Istaknuo je da taj broj mora biti realan. Otkrio je kako će dosadašnji guverner HNB-a Boris Vujčić dobiti novi mandat.
08.07.2024.
Plenković: I u trećem mandatu razvoj Slavonije, Baranje i Srijema ostaje prioritet VladeVlada i kroz svoj treći program u trećem mandatu jednako važnim drži prioritet Slavonije, Baranje i Srijema, uz druge krajeve Hrvatske kojima je potrebna dodatna angažiranost središnje razine, naglasio je danas premijer Plenković na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Dodao je kako je važno napraviti te razvojne iskorake do 2030. i stvoriti preduvjete za jednake šanse hrvatskim građanima gdje god živjeli. "Projekt Slavonija, Baranja i Srijem zaista je emancipirao sve ovo što radimo i zato su ovi tradicionalni susreti, kao mogućnost da izravno razmijenimo mišljenja o onome što radimo dobro i onome što možemo popraviti, nešto što Vlada itekako cijeni", poručio je podsjetivši da je do sada samo kroz taj projekt u slavonske županije uloženo tri milijarde eura.   05.07.2024.
Od danas do kraja godine nagradno natjecanje "Bez računa se ne računa"Porezna uprava danas je pokrenula nagradno natjecanje "Bez računa se ne računa", koje će u šest krugova trajati do kraja godine, a ukupan nagradni fond iznosi 80 tisuća eura, objavljeno je na konferenciji za medije. 08.07.2024.

Istaknute teme

Događanja

O Vladi