Stanje na požarištima

Stanje na požarištima prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta DUZS-a

11. kolovoza 2017. u 11:00 sati

Splitsko-dalmatinska županija

  • Požar na području Kamešnice kod mjesta Rože, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 09. kolovoza u 17:15 sati, gase DVD Trilj, sezonske snage iz DVD-a Zagvozd, pripadnici Državne intervencijske postrojbe (DIP) Split te 50 vojnika Hrvatske kopnene vojske (PP NOS HKoV). U gašenju sudjeluju 2 Canadaira, tri Airtractora te dva helikoptera za prijevoz vatrogasne opreme te vatrogasaca. Gašenje je u tijeku.
  • Požar na području Dinare kod Bulovića staje, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 02. kolovoza u 20:10 sati, pod nadzorom je vatrogasaca uz povremena aktiviranja i izdimljavanja. Požarom zahvaćena površina, većinom trava, nisko raslinje i nešto borove i hrastove šume, veća je od 2300 ha. U gašenju i dalje sudjeluju DVD Sinj te JVP Split sa sezonskim vatrogascima, a pomažu im  24 pripadnika Hrvatske kopnene vojske. U tijeku je gašenje i sanacija požarišta.
  • Vatrogasno operativno središte zaprimilo je 11. kolovoza 2017. u 8:45 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod Čaporica (Trilj). Uz lokalne vatrogasne snage, u gašenju sudjeluju i dva Canadaira.

Šibensko-kninska županija

  •  Požar na području Gornjeg Vinova kod Unešića, za koji je županijski koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio dojavu 10. kolovoza u 13:47 sati, i dalje je aktivan. U gašenju požara sudjeluju JVP Drniš, DVD-i Drniš, Unešić, Ružić, Perković, Šibenik i Zablaće, a od protupožarnih zračnih snaga 2 Canadaira i 2 Airtractora. Opožareno je oko 50 ha trave, niskog raslinja, borove i grabove šume. Gašenje u tijeku.
  • Požar na području Plavnog u Šibensko-kninskoj županiji koji se proširio s područja Zadarske županije (s područja Srba – Donji Srb, a za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 01. kolovoza u 20:57 sati), pod nadzorom je vatrogasaca. U gašenju na području Donjeg Srba sudjeluju DVD Srb, JVP Zadar i DIP Zadar, a kod Plavnog DVD-i Šibenik i Knin te JVP Knin.