30. kolovoza 2017. – stanje na požarištima

Stanje u 18:00 sati

Ličko – senjska županija

  • Aktivan je požar na lokaciji Jablanac, Starčevića Podi, Visibabe, za kojeg je dojava zaprimljena 17. kolovoza u 17:45 sati. Požar gase lokalne vatrogasne snage, izvanredna dislokacija iz Primorsko-goranske županije (18 vatrogasaca) te jedan Canadair. Požar je aktivan, fronta požara dugačka je oko 7 km.
  • Aktivan je požar kod Ričica, Velike Žuljine, koji je dojavljen 25. kolovoza 2017 u 20:32 sati. U gašenju požara sudjeluju pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Split, JVP Zadar, pripadnici DVD-a Velebit-Lovinac (20 vatrogasaca), civilne zaštite, Šumarije Gračac i Parka prirode Velebit.

Splitsko – dalmatinska županija

  • Aktivan je požar na Biokovu – vrh Motika za kojeg je dojava zaprimljena 20. kolovoza 2017. u 12:06 sati. Na terenu su lokalne vatrogasne snage s makarskog područja (31 vatrogasac) te 2 Candaira, 2 Air Tractora i jedan helikopter.

Zadarska županija/Ličko – senjska županija

  • Požar na Velebitu  (predio Ćelavac, Modrići, Tulove grede, Sv. Rok), za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 12. kolovoza u 13:50 sati, na području Zadarske županije je pod nadzorom i u tijeku je dežurstvo na terenu, kojeg obavljaju pripadnici DVD-a Jasenice i Obrovac. Požar je aktivan na području Ličko – senjske županije (iz Zadarske županije je kod Tulovih Greda prešao u Ličko -senjsku županiju), na požarištu je tijekom dana djelovao jedan Canadair.

Šibensko – kninska županija

  • Aktivan je požar na lokaciji Zaton – Mijalićevi stanovi – brdo Tradanj, za kojeg je dojava zaprimljena danas u 14:55 sati. Na terenu su vatrogasci iz JVP Šibenik i Vodice, DVD-a Zaton, Vodice, Šibenik i Zablaće – ukupno 25 vatrogasaca s 10 vozila te jedan Canadair i jedan Air Tractor.
  • Požar na lokaciji Crvena Zemlja – Visibaba, koji je dojavljen danas u 10:37 sati, lokaliziran je u 14:30 sati. U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz JVP Knin, DVD-a Knin, Ervenik, Kijevo i Biskupija (ukupno 17/7), 25 vojnika NOS KoV te 2 Canadaira i 1 Air Tractor. U tijeku je dežurstvo i snacija požarišta.
  • Požar na lokaciji Bilice kod Šibenika, za kojeg je dojava zaprimljena 29. kolovoza 2017. u 18:18 sati, lokaliziran je istog dana u 20:16 sati, a ugašen danas u 11:55 sati.

Dubrovačko-neretvanska županija

  • Požar raslinja na predjelu graničnog prijelaza Karasovići uz granicu s Crnom Gorom, za kojeg je JVP Konavle zaprimila dojavu 20. kolovoza u 13:32 sati, pod nadzorom je gasitelja i nije prešao na područje RH. Na terenu su vatrogasci iz JVP Konavle (6/2).
Izvor: DUZS