10. Rad i radništvo

Hrvatskoj treba socijalno-odgovorno društvo, društvo u kojem radnik nije roba i u kojem su rad i solidarnost visoko na ljestvici društvenih vrijednosti. Treba nam društvo u kojem dominiraju socijalna solidarnost, osjećaj da svatko pridonosi zajedničkom naporu za opće dobro, ograničenje socijalne i ekonomske nejednakosti, spolna ravnopravnost i jednaki ishodi, zaštita ranjivih članova društva i suradnja socijalnih partnera. Takvo društvo mi ćemo i graditi.

Promjene koje globalizacija unosi u svijet rada donose potrebu novoga određenja socijalne države i radništva. Suvremeno radništvo danas čine svi koji žive od svoga rada: radnici u proizvodnji i uslužnim djelatnostima, stručnjaci, znanstvenici, nastavnici, obrtnici, državni službenici i namještenici, svi koji su samozaposleni. Svi ti radnici traže: kvalitetno radno mjesto, sigurnost i dostojanstvo rada, primjerenu plaću, socijalnu zaštitu i zaštitu svojih radnih prava. Zahtjev je jasan – poštena·plaća za pošteni rad – i mi ćemo to i ostvariti.

Najveća povreda prava radnika je nezaposlenost. Stoga država radniku mora osigurati sigurnost rada. To je ćemo učiniti gospodarskim razvojem i novim radnim mjestima. Ponovno ćemo aktivirati mjere aktivne politike zapošljavanja. Uz to, poticanjem i financiranjem cjeloživotnog učenja radniku ćemo omogućiti da se prilagođava potrebama tržišta rada i tehnološkom razvoju, te jača svoju kompetentnost.

Hrvatski radnik ima pravo na posao dostojan čovjeka. Prihvaćamo činjenicu da tržišna konkurencija i razvoj novih tehnologija nameću fleksibilizaciju rada, ali istovremeno inzistiramo na sigurnosti rada, na mogućnosti novoga zaposlenja.

Samo visoki gospodarski rast omogućava visoku razinu prava radnika. Zato je za jačanje položaja radnika, svih onih koji žive od svoga rad, kao i ranjivih članova društva, važno ostvarivati visoku stopu gospodarskoga rasta. Ali još je važnije novostvorenu vrijednost usmjeriti prema obrazovanju, zdravlju, mirovinama i kvalitetnoj proizvodnji. Tako ćemo postići i naše glavne ciljeve – obrazovanje, zdravlje, socijalnu sigurnost i posao za sve.

Hrvatska će istinski postati pravna i socijalna država, samo ako u potpunosti osigura provođenje radničkih prava. Vlada će sigurnost radnika i radničkih prava jamčiti pravednim zakonima, brzim pravosuđem, specijaliziranim radnim sudovima, neovisnom i učinkovitom inspekcijom rada, omogućavanjem besplatne pravne pomoći radnicima, potporom sindikalnoj podršci radniku te strogim kažnjavanjem onih koji svjesno i sustavno krše radnička prava.

Do sada su se prava radnika ignorirala i kršila bez sankcija za prekršitelje i bez zaštite oštećenih radnika. Mi ćemo to promijeniti.

Radnička participacija i suodlučivanje, kao oblik partnerstva rada i kapitala, jamči pravičnost uzajamnih odnosa, socijalni dijalog, sigurnost rada i motivaciju za rad. Vlada će podupirati nove forme radničke participacije i njihovo ozakonjenje, vodeći se iskustvima zemalja koje su na tom planu postigle najviše. Potreba za pravednošću, socijalnom solidarnošću i dijalogom, radničkom participacijom i sindikalnim djelovanjem ostaje trajna. Pravo suodlučivanja, sindikalnoga i poslodavačkog organiziranja, pravo na štrajk, pravo kolektivnog pregovaranja i ugovaranja, osiguravanje socijalnoga minimuma dohotka, pravo na sigurne uvjete rada i zdravo radno okruženje, pravo na profesionalni razvoj i obrazovanje na radu, pravo na socijalnu sigurnost i socijalno osiguranje povezano s radom, sastavni su dijelovi našega odnosa prema radničkim pravima.

Trend fleksibilizacije radnih odnosa bit će povezan sa sigurnošću radnog mjesta kao prava na rad. Činjenica da se radni odnosi reformiraju i mijenjaju može značiti mijenjanje određenih prava, no nikako neće doći u pitanje osnova same zaštite koja se pruža radnim odnosom Pravo na kolektivno pregovaranje, kao i pravo na brzi postupak zaštite pred nacionalnim pravosuđem, te postupci mirenja i arbitraže uklopit će se u područje radnog zakonodavstva.

Snažno ćemo afirmirati mehanizme sudjelovanja radnika u odlučivanju razmjenom obavijesti, savjetovanja i suodlučivanja. Radnim zakonodavstvom potaknut će se razvoj radničkih vijeća, skupova radnika i predstavnika radnika u nadzornim odborima. Veću pokretljivost na tržištu rada, kao poticaj bržega i lakšega uključivanja nezaposlenih na tržište rada, moguće je provesti samo uz istodobno osiguranje visoke razine zapošljivosti i sigurnosti radnika za vrijeme traženja posla. Vlada će svojim mjerama utjecati na višu razinu ulaganja u aktivne mjere zapošljavanja, višu stopu sudjelovanja radnika u cjeloživotnom učenju, odgovarajući sustav naknada u HZZZ-u u slučaju nezaposlenosti u vrijeme traženja posla, povezan sa sustavom obveznih prekvalifikacija, razvijen sustav socijalne sigurnosti, a ne samo umjereniju zakonsku zaštitu zaposlenja. To se posebno odnosi na vrijeme krize.

Produljit ćemo trajanje naknade za vrijeme nezaposlenosti u slučaju posebne skupine nezaposlenih, koji su bez radnog mjesta ostali ne svojom voljom i izravno pod utjecajem krize. Ulagat ćemo u programe aktivnog zapošljavanja i socijalne usluge u najširem smislu te prekvalifikaciju, doškolovanje i cjeloživotno obrazovanje, kako bi žene ostvarile ravnopravnost na tržištu rada.

Promijenit ćemo ulogu Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje iz posrednika na tržištu rada u središnju državnu agenciju za politiku zapošljavanja i prilagodbu radnika koji traži posao. Ta je institucija osobito dužna pomagati posebno osjetljivoj kategoriji radnika da se zaposle (mladi, žene, invalidi, starije i slabije obrazovani radnici). Isto tako, osnovat ćemo posebnu znanstvenu instituciju za rad koja će analizirati promjene u svijetu rada, otkrivati relevantne činjenice i plasirati ih donositeljima političkih i zakonodavnih odluka te pratiti njihov učinak.

U kontekstu zaštite zdravlja radnika, provest ćemo posebne mjere koje uključuju osnivanje Fonda za zaštitu zdravlja na radu, jačanje inspekcije zaštite na radu, vraćanje prava invalidima rada i njihovo izjednačavanje s drugima, proširenje zakonske zaštite na radu i na atipične oblike rada.

Vlada će snažno podržati i poticati jačanje socijalnoga dijaloga i partnerstva. Založit ćemo se za više bipartitnog dijaloga u korist rada i radnika te poduzetništva, a manje države i njezina arbitriranja.

Radi omogućavanja što boljeg usklađivanja te uravnoteženijeg sudjelovanja žena i muškaraca u radnom svijetu i u obiteljskom životu provest ćemo mjere vezane uz unapređenje javno financiranih s time povezanih usluga, koje uključuju i prednosti rodiljinoga odnosno roditeljskoga dopusta, kao i lepezu naknada nezaposlenim roditeljima.