Istaknute teme

Zakon o subvencioniranju stambenih kredita
„Za 2017. godinu u proračunu je predviđeno 17,5 milijuna kuna za realizaciju ovog programa, a u projekcijama za iduće godine je predviđen iznos od po 35 milijuna kuna godišnje“, kazao je ministar Lovro Kuščević.
Otvoren novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je 21. ožujka 2017. na svečanom otvorenju novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman.
Novi projekti za veću konkurentnost turizma, zapošljavanje i produljenje turističke sezone
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predstavio je u Banskim dvorima javne natječaje za programe za dodjelu bespovratnih sredstava „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“. 
Predstavljen novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja – „Od mjere do karijere“
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić predstavili su danas u Banskim dvorima novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja – „Od mjere do karijere“. 
Europska komisija odobrila 102 milijuna eura bespovratnih sredstava za LNG terminal

Koordinacijski odbor Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) odobrio je 17. veljače 2017. godine 102 milijuna eura za izgradnju plutajućeg terminala za ukapljeni plin na otoku Krku.

Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o financiranju projekta Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom
Vlada Republike Hrvatske na 21. sjednici donijela je Odluku o financiranju projekta Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom, koja uključuje i izgradnju Pelješkog mosta.
Povećana procjena rasta hrvatskog BDP-a na 3,1 posto za 2017.

Europska komisija u zimskim ekonomskim prognozama znatno je podigla procjenu rasta hrvatskog gospodarstva - za prošlu godinu očekuje rast od 2,8 posto, ove godine 3,1 posto, dok za sljedeću godinu predviđa skromniji rast od 2,5 posto.

Za poticanje zapošljavanja 1,5 milijardi kuna
Otvarajući 20. sjednicu Vlade Republike Hrvatske predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je da su na dnevnom redu čak tri zakona vezana uz aktivne mjere zapošljavanja.
574 milijuna kuna za 12 dnevnih bolnica
U Banskim dvorima, 8. veljače 2017., potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“
S radom počelo Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije
Vlada Republike Hrvatske 26. siječnja 2017. godine donijela je odluku o osnivanju novog Posebnog stručnog povjerenstva, a 30. siječnja 2017. godine rješenje o imenovanju njegovih članova potpisao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.
Vlada Republike Hrvatske osnovala Savjet za pregovore s MOL-om
Vlada je na 17. sjednici održanoj 19. siječnja 2017. godine osnovala Savjet za pregovore s MOL-om, vezano uz mogući otkup dionica INA-e koje drži MOL.
Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva
Nakon porezne reforme, kojom su porezno rasterećeni građani i poduzetnici, Vlada Republike Hrvatske nastavlja s reformama. 
Plan gospodarenja otpadom
Plan gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017.-2022. usvojen je na 15. sjednici Vlade Republike Hrvatske.
Subvencioniranje stambenih kredita
Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja pripremilo je Prijedlog zakona o subvencioniranju stambenih kredita.
Rekordna turistička 2016. godina
U Hrvatskoj je tijekom 2016. godine ostvareno 16,3 milijuna dolazaka i 91,3 milijuna noćenja.
Reforma poreznog sustava
Hrvatski sabor usvojio je cjelovitu poreznu reformu 2. prosinca 2016. godine.
Ukinut parafiskalni namet za obiteljske iznajmljivače
Stupanjem na snagu izmijenjenog Pravilnika o energetskom pregledu zgrada i energetskom certificiranju, 19. ožujka 2016. prestala je obveza pribavljanja energetskog certifikata za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u stanovima, apartmanima i kućama za odmor.
Rijeka - prva hrvatska Europska prijestolnica kulture 2020.
Inicijativa Europska prijestolnica kulture (EPK) promiče bolje razumijevanje među europskim gradovima i pridonosi zbližavanju europskih naroda, uz istovremeno isticanje europskoga kulturnog bogatstva i raznolikosti, kao i zajedničkih kulturnih osobina Europe.
Novi web portal „Parkovi Hrvatske“

S ciljem podizanja prepoznatljivosti, svih 19 nacionalnih parkova i parkova prirode je objedinjeno pod zajednički brend „Parkovi Hrvatske“, a sada je pokrenut i zajednički web portal www.parkovihrvatske.hr